Het is geen doei of dag, maar tot ziens met een glimlach

En dan is het zover. Dat ene plekje, bij die prachtige familie doet zich aan… Oei, dat doet zeer…., maar is tegelijkertijd ook te mooi om waar te zijn. Agnes heeft haar eigen prachtige plekje voor het leven gevonden!

Woorden kunnen niet beschrijven hoe mijn hart zich vult met immens geluk nu ik weet dat Agnes zo’n fijne plek heeft gevonden om de rest van haar leven op te bouwen. Waar ze mag genieten, leren, groeien en de wereld mag ontdekken, precies zoals ik het had gehoopt! Ik ben blij dat ik dit mooie traject vol inzichten en plezier op zo’n mooie manier mag afsluiten. En dat ik deze pony een fijne basis heb mogen geven, en dat zij op deze basis mag door bouwen bij haar nieuwe familie.

Dankbaar ben ik voor alle wijze lessen die ik van deze pony heb mogen leren, en ook in dit afscheid zit weer een wijze les. Een les over loslaten, maar vooral een les over vertrouwen.

In het leven is er waarschijnlijk niets moeilijker dan loslaten. Want iets echt loslaten betekent ook volledig vertrouwen… en dat is eng! Want hoe weet je nu zeker dat alles goed gaat als ze eenmaal weg? Of dat ze wel alle zorg en aandacht krijgt die ze verdien? Dat ze niet bang en onzeker wordt? Of…. en ga zo maar door. Je weet het niet zeker.. Maar wat je wel kunt is  vertrouwen. Vertrouwen op Agnes, want ik weet dat zij een ontzettend lief karakter heeft. Ik kan vertrouwen op haar basis, waarin ze heeft geleerd om rustig te blijven in nieuwe of onzekere situaties. Een basis van rust, zelfvertrouwen en durven onderzoeken. En wat doet ze dat goed!!

Loslaten gaat dus niet zozeer over mij, maar des te meer over Agnes, want wat kan ik die pony vertrouwen. Wat doet ze het geweldig goed. Van het bange onzekere paardje toen ze kwam is he-le-maal niets meer te zien! Ze rustig en kalm, vol zelfvertrouwen ontdekt ze samen met haar nieuwe familie hoe het leven daar gaat. Alle wijsheid die ze altijd al bezat geeft ze door, ze is geduldig maar ook heel duidelijk in de lessen die ze te geven heeft!  

Het heeft echt wel even geduurd voordat ik kon inzien dat loslaten niet altijd slecht hoeft te zijn. Maar nu we een aantal maanden verder zijn na de verhuizing kan ik oprecht zeggen: loslaten is vertrouwen, maar ook ruimte creëren voor de ander om door te groeien of ruimte creëren voor de ander om te mogen stralen. Om 100% zichzelf te mogen zijn, om 100% in essentie te zijn en van daaruit te stralen en wijsheid te delen. Loslaten betekent niet iemand laten vallen, nee, het betekent iemand zóveel vertrouwen dat je weet: zij kan het alleen! 

Loslaten..

Ik weet nog niet wat komen gaat. 

Ik wacht af, en weet pas later hoe het ervoor staat

Ik neem een diepe zucht, en zet de zorgen uit mijn brein

Ik heb vertrouwen, want ik weet dat ik achteraf altijd denk

‘dit heeft zo moeten zijn’.

En of het zo had moeten zijn!! Want wat een geweldige match heeft niet alleen Agnes met haar nieuwe familie, maar heb ik dat ook. Mensen die willen genieten en groeien met de paarden, die durven te zoeken naar die essentie in zichzelf en de paarden. helemaal in het moment genieten, communiceren en groeien. Mensen die begrijpen wat de magie van het paard is. En die dit met het volste respect behandelen.

En er is meer. Hoe gaaf is het dan om mee te mogen delen dat wij gaan samenwerken! Samen met Agnes (die nu als Stella door het leven gaat) en Sammie (haar weidemaatje) gaan wij ouders en kinderen op weg helpen naar meer verbinding met elkaar, ontdekken wat essentie is, ontdekken dat je 100% jezelf mag zijn ook binnen het gezin, ontdekken hoe het voelt om even helemaal alleen in het moment te zijn, en nog zooooveel meer wat de paarden ons allemaal te leren hebben!!

Meer informatie over deze ‘Herstel de verbinding trajecten’ vind je in de webshop, maar je kunt ook een e-mail sturen naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bellen naar 06 – 23411392.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen