revalidatietraject Catch

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen – dat is een mooie samenvatting van het revalidatieverhaal van Catch, een 14-jarige KWPN’er.

Toen ik Catch een aantal jaren geleden kocht, was bekend dat hij nogal last had van op slot slaande knieën. Op zich een probleem dat je met training over het algemeen erg goed kunt oplossen. Toen ik zijn voorkeur voor bewegingspatroon zag, verbaasde het mij niet dat knieën zijn zwakke plek waren. Eenmaal thuis en een hele verandering verder (verhuizen), bleek Catch ook aardig wat spanning met zich mee te dragen mét het daarbij behorende ‘spannende gedrag’.

Het was met Catch behoorlijk zoeken wat er allemaal in dat beestje zat en lange tijd werd ik ook niet binnengelaten om te zien wat daar allemaal zat. Al werkend door de lagen werd langzaam maar zeker het totaalplaatje steeds helderder en begon ik te begrijpen waarom lichaam en geest van dit paard zo hard waren gaan schreeuwen. Rode draad door dit revalidatietraject was het goed kunnen onderscheiden van oorzaak en gevolg, een samenspel tussen lichaam en geest.

Het volgende blog gaat over de eerste stap in dit traject: hoe krijgen we Catch uit de overlevingsstand?

Heb jij specifieke vragen over een blessure van je paard? Of wil je weten hoe je omgaat met langdurige of steeds terugkerende lichamelijke of geestelijke klachten? Stuur dan een e-mail naar info@revalidatiestaldekuper.nl of bel naar 06 – 23411392, ik denk graag met je mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen