revalidatietraject Ice Gold

Atypische Myopathie wordt ook wel esdoornvergiftiging genoemd en ontstaat wanneer paarden delen van deze plant binnen krijgen (bladeren, zaden en zaailingen). De vergiftiging zorgt voor spieruitval en afbraak, en het verloop ervan is heel heftig en heel snel. Paarden die deze vergiftiging hebben opgelopen verliezen de controle en de balans over hun lichaam en zijn vaak bijna tot niet meer instaat om te lopen. In meer dan 70% van de gevallen sterft het paard binnen 3 dagen. Het is dus een diagnose die je als paardeneigenaar niet graag te horen krijgt…

Mijn paard Ice Gold kreeg Atipische Myopathie… Waarom? Simpelweg omdat ik het niet wist. Ik wist niet van het bestaan van de vergiftiging, ik wist niet van het gevaar ervan en bovenal ik wist niet hoe de plant er uitzag. Ice overleefde de vergiftiging, maar zijn lichaam en afweersysteem hadden een flinke deuk opgelopen en ook mentaal heeft het zijn tol geëist. Ik schrijf over mijn ervaring om jullie te informeren over de gevaren en gevolgen van esdoornvergiftiging, maar bovenal om jullie mee te nemen in de zoektocht naar herstel. Of mijn paard ooit helemaal beter zou worden, wist ik op het moment dat ik mijn eerste blog schreef nog niet. Maar zolang ik merkte dat hij er nog wilde zijn en zijn best deed om te verbeteren, ging de zoektocht door.

Elk revalidatietraject is uniek, zelfs wanneer twee paarden dezelfde ziekte doormaken zijn hun revalidatietrajecten nooit hetzelfde. Ice heeft een lange weg achter de rug, en gaandeweg komen wij hierin ook ethische vraagstukken tegen als: ‘Heb ik de juiste keuze voor het paard gemaakt?’ Het einde van Ice zijn traject komt langzaamaan in zicht en ik vind het supertof om al deze inzichten met jullie te kunnen delen. Ik kan nu alvast zeggen: het is werkelijk wonderbaarlijk van hoe ver een paard kan komen wanneer je durft te zoeken, aan te passen, te ontwikkelen en wanneer je de wil om te leven weer weet te activeren!

Paarden-kwartjes

Nu Ice zijn verhaal is gedeeld, voelt dat als een afsluiting van een bepaalde periode. En zoals altijd: wanneer een periode eindigt en die deur sluit, wordt de volgende weer geopend. Welke weg en welke deur ligt er voor ons open? Een vraag die tijdens de revalidatie van Ice vaak de revue passeerde. Welke mogelijkheden hebben we (nog)?

In de blogs over zijn revalidatie deelde ik veel over de fysieke trainingsonderdelen en de tastbare behandelvormen, de ‘hoe’ tot Ice zijn herstel. En dat paste bij zijn proces. In de laatste blog deelde ik al een klein stukje over onze weg, en dat was er 1 van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, (van) lichaamstaal en verbinding. En dát is onze nieuwe deur naar een nieuwe toekomst! Een toekomst waarin Ice een gewoon paard is en geen revalidatiepaard, een paard mét een toekomst én een waardevol leven met een levensdoel.

Vanuit onze zoektocht is een training ontstaan waarin alle waarden en levenswijsheid die Ice in zich draagt tot zijn volle potentieel komen. Een training speciaal ontwikkeld voor iedereen die ernaar verlangt meer puur in het leven te staan, te voelen en te weten wie je in je kern bent, en dit vrijuit durven leven. Puur en kwetsbaar, maar nooit overgeleverd aan de mening of goedkeuring van een ander. Krachtig en in control over de ervaringen en processen in je leven. Met inzicht in je eigen pad van persoonlijke ontwikkeling.

Zoals Ice gold zijn naam al spelt:

I * Inspiring
C* Changing
E * Evolving
Becoming your bold and GOLD inner self!

Een inzichtrijke training tot persoonlijke ontwikkeling vormgegeven in een lekker nuchter, Twents jasje: Paarden-kwartjes, voor inzicht in je eigenwaarde!

Aanvullende informatie over deze training vind je in de webshop, maar je kunt ook een e-mail sturen naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bellen naar 06 – 23411392.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen