Inrijtraject van Agnes

Agnes is een Welsh pony merrie die op haar 6e jaar bij ons kwam om zadelmak gemaakt te worden. Volgens de ‘normale’ standaard gebeurt dat wanneer paarden tussen de 3 en 4 jaar zijn. Is Agnes dan eigenlijk al te oud om zadelmak te maken? Nee! Vele onderzoeken naar de groei en ontwikkeling van het paardenlichaam (bijv. d.m.v. autopsies) hebben ons geleerd over de verschillende stadia van groei, en bovenal over de duur van de ontwikkeling van het skelet. In het eerste blog in deze serie ga ik dieper op dit onderwerp in.

Soms is het goed om met een ander oog, een andere gedachte en nieuwe kennis tegen dingen aan te kijken. Dit is ook de reden waarom ik deze onderwerpen hier deel. Het is mijn bedoeling om mensen te prikkelen, tot nadenken aan te zetten, of soms op een andere manier naar dingen  te laten kijken. Om de kennis en het bewustzijn te vergroten.

In een serie blogs behandel ik stap voor stap het proces dat ik heb doorlopen om Agnes zadelmak te maken en welke boeiende, leuke en lastige dingen ik daarbij tegenkwam. Wat zijn de eerste stappen? Welke dingen doe je daarna en wat is een logische vervolg biomechanisch gezien? En vanuit een mentaal perspectief? Een interessant onderwerp om te behandelen, om samen naar te kijken, in te ontdekken, van te leren en ervaring over te delen!


Heb je vragen over het onderwerp zadelmak maken? Stuur dan een e-mail naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bel naar 06 – 23411392. Ik sta je graag te woord!

Herstel de verbinding - ouder en kind begeleiding

Het eind van het trainingstraject van Agnes valt samen met het vinden van een unieke plek voor Agnes bij een nieuwe familie waar zij op dezelfde respectvolle manier door mag gaan met leven en ontwikkelen. Samen met de moeder van dit gezin ontstond het idee voor een trainingsprogramma om ouders en kinderen te begeleiden.

Tijdens een trainingsprogramma van vijf weken nemen wij deelnemers mee op een reis vol inzichten, inspiratie en praktische handvaten. Ouder en je kind werken om de beurt met de paarden en in de studio aan (lichaams-)bewust zijn. Zij leren daarbij ontdekken wie ze in essentie zijn, welke persoonlijke groeipunten er mogelijk nog liggen en hoe je als mens met volledig respect voor de ander ook 100% jezelf mag zijn. Ook laat het je zien op welke manieren leden van het gezin met elkaar verbonden zijn.

Aanvullende informatie over deze training vind je in de webshop, maar je kunt ook een e-mail sturen naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bellen naar 06 – 23411392.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen