Hoe train je een paard dat vecht?

Soms kom je ze tegen: paarden die elk redelijk antwoord of vraag van hun ruiter blijven aanvechten. De redenen dat ze dit doen zijn heel divers. Een succesvolle aanpak heeft alles te maken met emotie en autonomiteit.

Waarom vecht een paard? Wellicht omdat hem in het verleden onrecht is aangedaan en hij dit niet, of niet volledig heeft kunnen verwerken. Of simpelweg omdat dit een onderdeel is van zijn karakter. Op goede dagen is er niets met deze paarden aan de hand, maar vraag je iets op het verkeerde moment, dan zullen zij alles wat ze als negatief of moeilijk ervaren simpelweg weigeren te doen.

Paarden die wellicht ook daadwerkelijk onrecht zijn aangedaan in een verleden en dit nog niet volledig verwerkt hebben, en dus alles wat zij als negatief of moeilijk ervaren de schuld bij jou neer leggen. Maar heel af toe kom je ze ook tegen waarvan het deels in het karakter vervlochten zit. Vaak is er op goede dagen niets met deze paarden aan de hand, maar tref je een dag dat je timing net een beetje off is, of dat je een vraag stelt die zij redelijkerwijs kunnen weigeren of verkeerd opvatten dan zullen ze dit ook zeker doen. Op het eerste oog kleinzerige, hooghartige types, maar vaak in de kern ook zéér krachtige types. Is dit ook daadwerkelijk all the eye meets? Of zit er meer in dit complexe type? En misschien nog wel belangrijker: Hoe train je een paard dat blijft vechten, ongeacht van welke aard?

Hoe je omgaat met een paard dat vecht, wordt beschreven in deze blogs:


Heb je zelf een paard dat vecht of in de weerstand zit en wil je een keer vrijblijvend van gedachte wisselen? Stuur dan een e-mail naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bel naar 06 – 23411392.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen