trainingstraject incauta

Een schoolvoorbeeld hoe fysieke trainingsitems vervlochten kunnen zijn met mentale blokkades!

IF YOU ARE DEPRESSED, YOU ARE LIVING IN THE PAST.
IF YOU ARE ANXIOUS, YOU ARE LIVING IN THE FUTURE.
IF YOU ARE AT PEACE, YOU ARE LIVING IN THE PRESENT!

Incauta was bij ons voor een trainingstraject van ongeveer 4 maanden. En wat een bijzonder traject met een bijzonder verloop is dit geworden zeg! Een waardevolle ervaring met zo ontzettend veel inzichten en hele waardevolle lessen, en met een prachtige, nog diepere verbinding tussen eigenaar en paard als uitkomst.

Ik had deze combinatie al een tijdje begeleid in de vorm van trainingen bij hen op stal. De insteek van deze lessen was eigenlijk: het vinden, behouden en uitbouwen van fysieke balans onder het zadel zodat Incauta zo lang mogelijk gezond en happy kan blijven onder het werken met de mens. Er werden mooie stappen gemaakt, maar ook hier was de hoofdtoon in de training altijd: zorgen voor overzicht en veiligheid zodat je ruimte kunt creëren voor ontspanning en vertrouwen.

Incauta is een Spaanse dame met echt Spaans temperament. Vluchtig op de voeten en veel ‘drama’. En met drama bedoel ik niet: aanstellen, nee met drama bedoel ik: veel emotie en ontzettend intens ervaren van de emoties die er op dat moment zijn. Bij Incauta had emoties als angst, onzekerheid, onveilig voelen, enz. En als ze zich dus angstig voelde dan zat ze daar volledig in met alle bijbehorende fysieke uitingen als gevolg. Door externe omstandigheden kwam ze in het voorjaar voor 4 maanden bij mij op stal zodat ik de training over kon nemen.

Het trainingstraject van Incaunta wordt in onderstaande blogs beschreven:


Heb jij specifieke problemen met je paard of wil je een keer vrijblijvend van gedachte wisselen over een trainingsaspect dat je bezighoudt? Stuur dan een e-mail naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bel naar 06 – 23411392.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen