uit de overleefstand

Je kunt je vast wel voorstellen dat na zoveel wisselingen in haar gezondheid en het wel of niet goed gaan van de training, de eigenaresse best onzeker was geworden over het feit of ze het wel of niet goed deed als eigenaresse en als trainster van dit jonge paard. Ze heeft veel clinics en cursussen gevolgd en had zich veel informatie en theorie eigengemaakt en toch leek haar paard telkens terug te vallen, niet gezond en met tijden ongelukkig te zijn. Alles wat ze probeerde beklijfde of niet, of nauwelijks of slechts voor korte duur.

In het begin was het voor mij ook niet meteen glashelder wat deze ogenschijnlijk blijvende verstoring in Masha haar systeem in gang had gezet en hoe we het dus weer tot rust konden brengen. Maar 1 ding wist ik wel: dit paard stond om de één of andere reden nog altijd in de overleefstand ondanks dat de training veel goede dingen had geboden. Zouden we dit systeem uit de overleefstand willen krijgen dan moesten we dus meer bieden dan alléén goede training… Daarbij was het ook nog eens heel belangrijk dat de geboden ondersteuning in de juiste volgorde en hoeveelheid geboden zou worden. Hiermee kan het gehele systeem terug naar ontspanning en blijft het nergens meer in de overleefstand staan, want schijnbaar hielt het cirkeltje fysiek-mentaal bij dit paard de onbalans in stand.

De huisvesting, voeding en training van dit paard waren al geruime tijd in orde dus aan die basis hoefden we niet te sleutelen. We zijn dus gaan kijken naar wat er nog in haar systeem ontbrak om gezond en gebalanceerd te zijn én wat we op welke manier hiervoor aan konden bieden. Voor haar fysieke gezondheid hebben we haar voeding aangevuld met supplementen vanuit de Chinese geneeskunde, naast de gebalanceerde vitaminen en mineralen brokken en de  gedroogde kruiden. Deze hielpen Masha met het opruimen en afvoeren van afvalstoffen en het aanwakkeren van haar zelfherstellend vermogen, orgaanwerking en immuunsysteem. Deze behandeling zijn we gaan ondersteunen met NEI therapie en Bach Bloesem Remedies om haar mentale systeem terug in balans te krijgen. Dit bleek voor Masha een sterke combi! Ze heeft nog geruime tijd verschijnselen laten zien die passen bij het opschonen en in balans brengen van haar systeem. Van pusbultjes overal over haar huid, naar snotneuzen, naar eindelijk door de verharing komen, naar haar haren met momenten heel raar omhoog trekken om ze vervolgens weer ‘normaal’ te laten zakken, naar gigantische push uitbraken door de lymfeklieren en door de huid naar buiten na elke NEI behandeling.

In het volgende blog komt het stuk training aan bod dat we op konden starten nu dat Masha lichamelijk steeds beter in balans kwam.

Het trainingstraject van Masha  wordt in onderstaande blogs beschreven:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen