Van mentaal naar fysiek herstel

Nu de mentale spanning langzaam uit zijn systeem verdween, konden de reeds ingezette behandelingen ook daadwerkelijk hun werk gaan doen en kwam er ook fysiek schot in de zaak. Dit paard was een prachtig voorbeeld van hoe je mentale staat van zijn zich afspiegelt in je fysiek en met de geestelijke verzachting zag je hetzelfde gebeuren in zijn lijf. Uiteindelijk hebben we in zijn revalidatietraining (hier op stal) maar twee cranio sacraal behandelingen nodig gehad om hem zover te krijgen dat zijn lijf weer in staat was om tot fysieke ontwikkeling te komen. Al de rest van de stugheid, spierspanning, korte passen en stijve gewrichten vonden hun weg naar versoepeling doordat zijn mentale staat het weer toestond om fysiek te ontspannen!

Naast de voeding en de cranio sacraal therapie hebben we ook specifiek met de hoefsmid aan de scheefstand van de voeten gewerkt. Daarnaast heeft de tandarts goed gekeken naar de balans van zijn gebit en waar dit verbeterd kon worden. Een aanpassing van tuigage als zadel en hoofdstel gaf het paard alle bewegingsvrijheid die hij nodig had om goed te kunnen lopen. Langzaam maar zeker schoven al deze puzzelstukjes in elkaar en vormden samen een heel stevig wordende basis. Het is nu dan ook extra tof om te zien hoe hij op deze basis verder groeit. Ook ná de verhuizing naar zijn nieuwe, eigen stal ontwikkelt hij fantastisch door en kan veel beter laten zien waar zijn grenzen liggen, wat hij spannend vindt en wat wel oké is.

De weg van dit paard was er een van: ‘Vanuit mentale ontwikkeling kunnen groeien in je fysieke ontwikkeling en bewustwording’. Het belangrijkste ingrediënt bij zijn ontwikkeling was oprechte aanwezigheid. ‘Zijn mens’ moet instaat zijn volledig autonoom te zijn, hem iets te bieden vanuit oprechtheid en er nooit en te nimmer iets voor terug te willen. Een patroon of situatie kunnen aanschouwen en vervolgens handelen vanuit je eigen inzicht en kern! Dus stevig aanwezig in je aandacht, in het moment, groots in je kern maar uiterst subtiel in je lichaamstaal.
Het was een gaaf traject om te begeleiden en chapeau voor de ontwikkeling van alle betrokken partijen, want dit was een behoorlijk pure en rauwe weg om te bewandelen!

 

Dit trainingstraject wordt beschreven in de volgende blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen