Zadelmak maak traject masha

Maak het leven niet te serieus… je overleeft het toch niet!

Haha een titel met een knipoog, want Masha kwam binnen met nog een behoorlijke overleefstand en de heilige overtuiging dat sterven nooit ver weg is… Zeker niet wanneer mensen met dingen als een zadel en ideeën als rijden komen aanzetten! Ondanks goede training van haar huidige eigenaresse was het nog niet gelukt om door dat laatste laagje overleefpantser te raken en de samenwerking zo vertrouwd te krijgen dat rijden een goed idee zou zijn en oude, minder goede, ervaringen verwerkt konden worden. Dusss gingen we samen aan de slag!

Ik kende Masha en eigenaresse al van lessen op locatie en wist al het één en ander van hun voorgeschiedenis. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar wat er tijdens de trainingen hier naar boven zou komen, want op wat finetuningspuntjes na ging het werken op de grond al behoorlijk goed. Eenmaal aangekomen verbaasde de felheid van Masha mij behoorlijk. Ik wist dat ze vurig kon zijn en extreem konden worden in gedrag, dat was in het begin tijdens de lessen op locatie ook wel eens naar voren gekomen. Maar ook wetend hoe de combinatie was ontwikkeld, verbaasde het mij dat zij door de verandering van omgeving toch zo heftig terugviel in dit oude gedrag…

Tijdens de eerste wenweken liet Masha veel onstabiliteit in haar systeem zien. Binnen de eerste maand stond ze met gaskoliek na een zandkuur. Zandeten was een probleem dat ze zich eigen had gemaakt in de loop der tijd. Ze kwam niet goed door haar wintervacht heen. Ze werd flink verkouden en ga zo maar door. Dit was een beeld dat de eigenaresse van haar kende elke keer als er een verandering in de omgeving plaatsvond. Bij elke verandering leken ze bovendien opnieuw te moeten beginnen in de training wat betreft afspraken in het grondwerk, vertrouwen opbouwen, enz. In haar voorgeschiedenis was ze ook bekend met veel en vaak wormbesmettingen, een luizen overlast, snel dun op de mest en moeilijk op gewicht te krijgen en te houden. Al deze fysieke signalen leken als algemeen aanknopingspunt een zwak immuunsysteem te hebben en alle mentale klachten leken als algemeen aanknopingspunt een verstoring van vertrouwen te hebben.

In het volgende blog kun je lezen waar deze onstabiliteit vandaan kwam en hoe we ermee aan de slag zijn gegaan.

Het trainingstraject van Masha  wordt in onderstaande blogs beschreven:

Heb jij specifieke vragen over het inrijden van je paard of wil je een keer vrijblijvend van gedachte wisselen over een trainingsaspect dat je bezighoudt? Stuur dan een e-mail naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bel naar 06 – 23411392.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen