Zingeving is creatiekracht van je oorspronkelijke levensvisie in je dagelijkse leven

Een beetje een doordenkertje wat betreft titel… Doordenken en vooral doorzoeken is wat wel past bij deze paarden-kwartjes training van Gerda. Zij kwam via een Balance through motion Sunday binnen voor een proef paarden-kwartjes training. Ze heeft al een behoorlijke basis wat betreft persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze 5 sessies paarden-kwartjes kwam een blijk van bewustzijn over thematieken en processen dan ook duidelijk naar voren. Goed weten wat kwaliteiten en valkuilen zijn is al het halve werk. Zoals ze zeggen: een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft 😉 En dan die tweede helft… Hoe neem je deze kwaliteiten mee in de praktijk en in je dagelijks leven? En hoe integreer je die heldere thema’s en processen op zo’n manier dat ze niet langer bewust of onbewust mee schijnen in je gedragingen en gedachten?…

Gerda heeft al veel gedaan en bezit veel tools om dit stukje bij beetje aan te pakken. Ice heeft haar hierbij nog een eindje verder op weg geholpen. Hij liet in het werken in de bak mooi zien hoe Gerda soms wel wéét wat haar steekt, maar dat zij niet altijd anders handelt na deze wetenschap. Met name pijnpunten waren lastig om te omarmen en te veranderen. Best wel logisch ook… Want pijnpunten zijn ook niet fijn om te ervaren. Ze zijn daarbij vaak ook lastig te zien want meestal worden ze getriggerd door een ander persoon en welke verantwoordelijkheid hoort dan waar? Waar hoor je grenzen aan te geven aan een ander en waar hoor je dingen zelf uit te werken?

Over het algemeen kun je jezelf de vraag stellen: ‘Voel je er nog emotie bij en raakt het je nog? Is het antwoord op deze vraag ‘ja’, dan heb jij die emotie zelf nog uit te werken. Word je rustig aan de binnenkant maar blijft het gedrag van de ander op een schadelijke manier aanwezig, dan ga je grenzen aan geven. Vindt de ander dit niet fijn? Dan is dat voor die ander om uit te werken en mag jij verantwoordelijkheid leren los laten. Dit zijn zulke lastige onderwerpen om door te werken omdat de feedback van de tegenpartij zelden positief is, óók al doe je wel het juiste. Wij hebben namelijk onbewust geleerd bevestiging te halen uit positieve feedback of reacties en aan te nemen dat we fout zitten bij negatieve feedback of reacties. Een slechte gewoonte in het leven! Want zo vaak  geldt: ‘Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi…’ Omdat dingen niet altijd gelijk soepeler lopen, betekent niet dat je het niet goed doet! Dat dit ook geldt voor het trainen van paarden lees je in het volgende blog.

Het Paarden-kwartjes traject van Gerda wordt verder beschreven in het volgende blog:

Heb jij specifieke vragen over de Paarden-kwartjes training? Wil je een keer vrijblijvend van gedachte wisselen over een ontwikkelvraag dat je bezighoudt? Stuur dan een e-mail naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bel naar 06 – 23411392.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen