Zadelmak maken Guus

Grote, Geweldige, Gigantische Guus kwam afgelopen winter in training om zadelmak gemaakt te worden. Guus is niet zomaar een paard, maar een 4-jarige kruising tussen een Groninger en een Belgisch trekpaard. 4 jaar, +/- 800 kilo én een eigen wil was een leuke uitdaging! Naast dat ze nog behoorlijk groen was, bleek Guus ook al geleerd te hebben dat lostrekken tot een van de opties behoorde, dus was het even zoeken naar een plan van aanpak. Nu sta ik in mijn werk vaker voor aparte uitdagingen en onbekende vraagstukken, en juist dat vind ik net leuk, maar in dit geval moest ik toch eerste even goed nadenken wat voor bovenstaande mix een goede oplossing zou kunnen zijn.

Grote, Geweldige, Gigantische Guus. Licht als een veertje, precies als een waterpas en verantwoordelijk als een HUIS. Het was een feestje om met jou te mogen werken!

In de twee volgende blogs komen de elementen aan bod die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het zadelmak maken van deze imposante merrie. Het leggen van een goede basis, de (overtuigings-)kracht van kleine ‘menskes’, hoe om te gaan met het onzekere randje van een reuzin tot en met het dragen van verantwoordelijkheid en twinkelende ogen van trots bij het werk.

In het eerste blog: de voorbereiding en eerste kennismaking.

Het trainingstraject van Guus  wordt in onderstaande blogs beschreven:

Heb jij specifieke vragen over het inrijden van je paard of wil je een keer vrijblijvend van gedachte wisselen over een trainingsaspect dat je bezighoudt? Stuur dan een e-mail naar  info@revalidatiestaldekuper.nl of bel naar 06 – 23411392.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen